Η εκτύπωση ποτηριών πλέον γίνεται εύκολα.

Αξιοποιήστε το σχεδιαστικό μας τμήμα για να δημιουργήσετε τα ποτήρια σας.

Οι ειδικοί μας μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε το σχέδιο που θέλετε με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Κάντε κλικ στο πεδίο “ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ”, συμπληρώσετε μια σύντομη φόρμα και ανεβάστε το σχέδιο σας ώστε να σας δώσουμε τις κατάλληλες πληροφορίες.

Ανεβάστε την μακέτα του ποτηριού σας

Η δημιουργία ενός υπέροχου σχεδίου για τα ποτήρια σας δεν αποτελεί πρόκληση.

Μπορεί να γίνει με απλό τρόπο αρκεί να μας στείλετε την ιδέα σας.

Ανεβάστε τις εικόνες που θέλετε να ενσωματώσουμε, δώστε λεπτομέρεια στην ιδέα σας και η έμπειρη ομάδα σχεδιασμού μας θα δημιουργήσει μια ψηφιακή εικόνα του ποτηριού σας.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΧΑΡΤΙΝΟΥ

Παρόλο που προσφέρουμε μια υπηρεσία σχεδιασμού, σε πολλούς πελάτες αρέσει να έχουν τους δικούς τους γραφίστες και να φτιάχνουν εκείνοι τα χάρτινα ποτήρια τους.

Ακολουθούν συμβουλές για εσάς ή τους σχεδιαστές σας για να προετοιμάσετε την μακέτα σας σε χάρτινο ποτήρι:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Από τον Ιούλιο του 2021, η Ευρωπαϊκή Οδηγία Πλαστικού Ενιαίας Χρήσης (SUPD) της ΕΕ απαιτεί τυπικές σημάνσεις «Πλαστικό στο προϊόν» για ποτήρια ποτών, ανεξάρτητα από τα επίπεδα περιεκτικότητας σε πλαστικό.

Διαβάστε σχετικά με την οδηγία και τις απαιτήσεις επισήμανσης και πώς αυτές οι τοποθετήσεις μπορεί να επηρεάσουν το σχεδιασμό σας.

Με βάση την οδηγία της Ε.Ε. 2019/904 και τον Νόμο 4736 περί ενσωμάτωσής της (Φ.Ε.Κ. 10829), τα χάρτινα ποτήρια μιας χρήσης που διατίθενται στην αγορά από τα καταστήματα εστίασης, λοιπά σημεία πώλησης και οποιοδήποτε άλλο χώρο ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΣΗΜΑΝΣΗ ΟΠΩΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

– Το σύμβολο πρέπει να τοποθετείται σε εμφανές σημείο, όχι κοντά στο χείλος και όχι στον πάτο και μόνο σε οριζόντια διάταξη.

– Διαστάσεις σήμανσης: 1,4 cm x 2,8 cm

– Χρώμα: τέσσερα χρώματα (ως ανωτέρω)

  • Λευκό C:0 M:0 Y:0 K:0
  • Μαύρο C:0 M:0 Y:0 K:100
  • Κόκκινο C:0 M:90 Y:60 K:0
  • Γαλάζιο C:60 M:0 Y:0 K:0

– Γραμματοσειρά: Helvetica Bold (5pt )

***Σημείωση : το μαύρο πλαίσιο γύρω από το εικονόγραμμα δεν αποτελεί μέρος της σήμανσης. Χρησιμεύει μόνο για να διακρίνεται το λευκό άκρο της ετικέτας από το λευκό φόντο.

Κατεβάστε εδώ το αρχείο που πρέπει να συμπεριλάβετε στο τελικό σχέδιό σας.

Βασικές οδηγίες σχεδιασμού χάρτινου κυπέλλου

Το Adobe Illustrator (AI) και το Corel Draw είναι τα καλύτερα σχεδιαστικά προγράμματα για την προετοιμασία ενός σχεδίου ποτηριού.

Το χρωματικό μοντέλο που θα εργαστείτε θα πρέπει να είναι μόνο CMYK και σε καμία περίπτωση RGB. Επίσης αποφύγετε τα spot colors (pantone).

Παρόλα αυτά αν το λογότυπό σας ή το εικαστικό περιέχει κάποιο spot color θα μετατραπεί σε CMYK πριν την εκτύπωση.

Αν χρησιμοποιείτε μαύρο θα πρέπει να είναι 100 μαύρο και όχι πρόσμιξη CMYK καθώς μπορεί να έχει διαφορετικό αποτέλεσμα.

Στα κείμενα μην χρησιμοποιείτε μεγέθη μικρότερα από 6pt καθώς λόγω της απορρόφησης του μελανιού δε θα διαβάζονται.

Τα πάχη γραμμών κάτω από 0,5pt ενδέχεται να διαφέρουν από την εμφάνιση της οθόνης, ειδικά σε ματ φινίρισμα με σκούρο φόντο και φωτεινά γραφικά στοιχεία.

Εάν δεν είναι αναγνώσιμο όταν το εκτυπώνετε στον εκτυπωτή σας, δεν θα είναι και στο κύπελλο.

Λάβετε υπόψη ότι τυχόν ταινίες και μοτίβα που τρέχουν γύρω από το κύπελλο ενδέχεται να μην ενώνονται σωστά στη ραφή λόγω κίνησης όταν σχηματίζεται το κύπελλο.

Το ξάκρισμα είναι μια επιπλέον περιοχή εκτύπωσης που προστίθεται πέρα ​​από τη γραμμή κοπής, προσφέροντας επιπλέον ασφάλεια όταν κόβονται κύπελλα. Χωρίς ξάκρισμα μπορεί να έχουμε λευκές γραμμές ορατές στις άκρες της ραφής – κάτι που κανείς δεν θέλει.

Τελευταίο και πολύ σημαντικό, τα κείμενα θα πρέπει να είναι διανυσματικά (outlines ή curves) και όχι ενεργές γραμματοσειρές.

Το τελικό αρχείο σας θα πρέπει να είναι διανυσματικό (vector) και να μας δοθεί σε μορφή PDF. Αν περιέχει κάποια εικόνα θα πρέπει και αυτή να είναι σε υψηλή ανάλυση (300dpi).

Όταν είστε έτοιμοι, μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ για να ανεβάσετε το αρχείο σας.

Εάν έχετε περαιτέρω απορίες είμαστε στη διάθεση σας.